Однією із важливих фізіологічних потреб людини є – харчування. Вживаючи їжу вона не тільки задовольняє свої гастрономічні вподобання, а й поповнює організм необхідними для його нормального і повноцінного функціонування речовинами (білками, жирами, вуглеводами та ін.). Здорове, правильне харчування є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я.

Щорічно 16 жовтня у понад 50 країнах світу відзначається «Всесвітній день здорового харчування», метою якого є звернення уваги сучасного суспільства до проблем харчування. До цієї події приєдналися й вихованці гуртків образотворчого мистецтва ЦТДЮ м.Селидове: вони намалювали борщовий набір

та фруктово-овочеве асорті

А ще гуртківці дізналися декілька корисних порад:

  • харчуйтеся в залежності від виду діяльності (важка фізична чи розумова праця),
  • готуйте їжу правильно (варіння, запікання, тушкування),
  • використовуйте якісні продукти (свіжі або щойно розморожені),
  • не переїдайте (їжте малими порціями у зазначений час, ретельно пережовуйте),
  • не їжте холодне або гаряче,
  • не їжте перед сном,
  • не зловживайте спеціями (сіль, цукор, перець).

Будьте здорові!