1 жовтня відзначається День захисників та захисниць України та День українського козацтва. Свято відзначається щорічно в день Святої Покрови Пречистої Богородиці.

З метою патріотичного виховання молоді на прикладах мужності і героїзму воїнів — захисників України різних поколінь серед школярів міста був проведений конкурсу сучасної патріотичної пісні «Слава Героям!».

Напередодні свята на відбувся урочистий захід «Сила нескорених», на якому були підбиті підсумки конкурсу.
У конкурсі взяли участь 38 учнів та вихованців закладів освіти Селидівської територіальної громади, які виявили неабиякий хист у виконанні патріотичних пісень!

Активну участь у конкурсі взяли вихованці вокальних колективів ЦТДЮ «Веселка» (керівниця Галина Голубенко» та «Натхнення» (керівниця Олена Степаненко»), а саме Альбіна Семеренко, Анна Степаненко, Ксенія Папета, Діана Сєтковська, Марія Тещинська, Дарина Артьомова, Вікторія Петрухіна. Дует вихованок вокальної студії «Натхнення» у складі Анни Степаненко та Ксенії Папети посіли перше місце, а Вікторія Петрухіна (вокальна студія «Натхнення») посіла друге місце.

ЦТДЮ м.Селидове вітає Захисників та Захисниць зі святом, висловлює щиру вдячність за безцінний вклад у відбудову української державності, за захист рідної землі! На знак пошани та вдячності, і просто як особистий талісман присутні на святі отримали обереги у вигляді браслетів у наших національних кольорах, які виготовили вихованці та керівниці ЦТДЮ м. Селидове.

Нехай ваші сили міцнішають, а віра в перемогу ніколи не покине ваше хоробре серце. Слава Україні!