26 вересня 2023 року пройшла інструктивно-методична нарада педагогічних працівників позашкільних закладів освіти Селидівської ТГ за темою «Дистанційні та змішані форми навчання в позашкіллі».
На заході були присутні педагоги-позашкільники ЦТДЮ м.Селидове та БТДЮ м.Українськ. На нараді було розглянуто важливі питання щодо організації освітнього процесу в новому навчальному році.
З першим питанням виступила Юлія Онищенко, консультант комунальної установи «Селидівський ЦПРПП», яка розповіла про діяльність ЦПРПП в новому навчальному році, спрямовану на підтримку професійного розвитку педагогічних працівників та впровадження інновацій в освітній процес позашкільних закладів громади.

Олена Мандриченко, керівник міської педагогічної спільноти, методист з навчальної роботи ЦТДЮ м.Селидове, ознайомила з планом роботи МПС на 2023-2024 навчальний рік.
Вона також грунтовно розкрила питання «Ефективні форми і методи навчання: дистанційний та змішаний формат». З присутніми було обговорено основні поняття стосовно використання практичних технологій дистанційного навчання для проведення гурткових занять.

На практичному модулі Тетяна Недільська, методист з ІТ ЦТДЮ м.Селидове, провела практикум щодо використання програми відеоредактору для створення цікавих відео, майстер-класів, звітних занять тощо.

Дуже зацікавив учасників заходу майстер-клас з виготовлення скриньки з паперу «Будиночок», який підготувала Антоніна Немченко, керівник гуртка-методист БДЮТ м.Українська.
Всі присутні педагоги-позашкільники отримали багато корисних настанов щодо ефективної організації освітнього процесу позашкільних закладів громади.