Розпочався новий навчальний рік! І не тільки в школах, але й в Центрі творчості дітей та юнацтва м.Селидове. Адже головна мета діяльності ЦТДЮ – розвиток здібностей та обдарувань вихованців, задоволення їх інтересів, духовних запитів і потреб у професійному визначенні, надання додаткової освіти. Так, освіти!
Багато хто вважає, що Центр, Будинок або Палац творчості – це дозвіллєвий, розважальний заклад. Але це помилкова думка. Для цього, а також для задоволення культурних потреб і організації відпочинку населення міст та селищ Селидового (підготовка та проведення тематичних театрально-концертних, ігрових, танцювально-розважальних, обрядових, сімейних та інших заходів і програм, проведення державних, народних, сучасних свят та обрядів тощо) плідну та різноманітну роботу здійснює Центр дозвілля та українських традицій (колишній Будинок культури).
Одним із завдань ЦТДЮ є задоволення освітньо-культурних потреб вихованців, які не забезпечуються іншими складовими структури освіти. Тому вихованці закладу отримують знання з різних напрямків позашкільної освіти за програмами, які затверджено або рекомендовано МОН України. Гуртківці переходять з року в рік, як школярі з класу в клас: спочатку початковий рівень навчання, потім основний, а на завершення – вищий. Тому важливо розуміння батьків, що не треба «бігати» з гуртка в гурток, інакше дитина не отримує якісних знань з жодного напрямку. Та не треба карати дітей за щось забороною на відвідування занять гуртка.
Наприкінці навчання вихованці, які пройшли весь курс навчання (в кожному гуртку по-різному – від 3 до 7 років) отримують Свідоцтво про позашкільну освіту. Деякі випускники скористалися цим та вступили до вищів за напрямком своєї позашкільної освіти: образотворче мистецтво та архітектура, хореографія, вокал, дизайн, театральне та сценічне мистецтво, журналістика тощо.
При тому, що заняття в закладі навчальні, вихованці не відчувають себе обмежено – «нова українська школа» в нас діє давно: спілкування між собою, не надто сувора дисципліна, використання проектних технологій, інтегроване навчання та втілення дитячих ідей! Одна з форм роботи з дітьми – це конкурси та фестивалі. Впродовж 2017-2018 навчального року більш 500 вихованців ЦТДЮ прийняли участь в 36 конкурсах різного рівня: міських – 12; обласних – 20; Всеукраїнських – 4. Призових місць – 201 (дітей 337).
В ЦТДЮ працюють педагоги, які вміло вирішують складні педагогічні завдання, використовуючи свою педагогічну підготовку, професійну майстерність.
Запрошуємо бажаючих отримати позашкільну освіту в Центрі творчості дітей та юнацтва м.Селидове!