23.05.2023 року було проведено засідання міського методичного об’єднання з метою формування та розвитку професійної компетентності, фахової ерудованості керівників гуртків позашкільної освіти. На нараді були присутні керівники творчих колективів позашкільних закладів Селидівської ТГ —  БДЮТ м.Українськ та ЦТДЮ м.Селидове.

З першим питанням «Методика проведення гурткових занять з використанням елементів дистанційного навчання»  виступила  Олена Мандриченко, методист з НР, ЦТДЮ м.Селидове.  За допомогою медіа презентації, присутні долучились до обговорення та повторення основних понять, термінології стосовно дистанційного навчання в позашкільному закладі: е-інструменти, е-ресурси, е-платформи, цифровий опорний конспект. Учасники заходу, сумісно, за допомогою е-вправи «хмара слів» створили логотип «Дистанційне навчання».

З другим питанням «Педагогіка партнерства в умовах позашкільної освіти» ознайомила Юлія Онищенко, консультант ЦПРПП Селидівської ТГ. За допомогою е-ресурсів wordwall.net та learningapps.org було проведено повторення важливих аспектів за темою.

Також присутні ознайомилися зі звітною інформацію про роботу міського методичного об’єднання за 2022-2023 навчальний рік та плануванням на наступний рік.

В практичній частині було представлено відео-презентацію з досвіду роботи гуртка «Сувенір» в дистанційному форматі з використанням платформи Padlet (керівник Фурдіяка Тетяна, ЦТДЮ м.Селидове)

А цікавий майстер-клас «Виготовлення ляльки-мотанки» провела керівник гуртка «Світ рукоділля» Костів Катерина, ЦТДЮ м.Селидове.

Всім присутнім педагогам було надано практичні поради стосовно проведення підсумкових занять з використанням різноманітних е-інструментів, е-ресурсів, тощо.