Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років. У 2022-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 26 листопада.

Голодомор – геноцид української нації, скоєний керівництвом Радянського Союзу на чолі з Йосифом Сталіним шляхом штучно створеного масового голоду з метою знищення українців, остаточної ліквідації українського спротиву режиму та намагань українців збудувати самостійну, незалежну від Москви Українську Державу.

Голодомор 1932-1933 років охопив період з квітня 1932 року по листопад 1933 року. За ці 17 місяців було вбито понад 7 мільйонів людей в Україні і 3 мільйони українців поза її межами, в регіонах, що історично були заселені українцями: Кубань, Північний Кавказ, Нижнє Поволжя та Казахстан. Пік Голодомору припав на весну 1933 року. В Україні від голоду щохвилини вмирало 17 людей, 1 400 – щогодини, понад 30 тисяч – щодня…

Пам’ять про Голодомор стала невід’ємною частиною національної пам’яті українського народу.

Центр творчості дітей та юнацтва м.Селидове долучився до Загальнонаціональних заходів з вшанування пам’яті жертв Голодомору.

Робота вихованців студії «Angel» (Керівник Анжеліка Васильєва)

Малюнки вихованців студії образотворчого мистецтва «Акварелька» (Керівник Людмила Бородай)