Кожна війна – це трагедія для народу. Афганська війна належить до тих подій 20-го століття, які ще не знайшли свого повного та об’єктивного висвітлення та аналізу.

     25 грудня 1979 року, відповідно до директиви міністра оборони Радянського союзу, о 15-й годині за московським часом розпочалось введення радянських військ в Афганістан.

      Важкими були 1983-1986 роки, на них припав пік військових дій, тоді були найбільші втрати. З 15 травня 1988 року нарешті почалося виведення військ з території Афганістану. До 15 лютого  1989 року було виведено більше 100 тисяч військовослужбовців.

     В цей день – 15 лютого 1989 року – генерал-лейтенант Борис Громов, згідно офіційній версії, став останнім радянським військовослужбовцем, що переступив по Мосту Дружби кордон двох держав.

     З того часу саме в цей день кожного року ми шануємо учасників бойових дій на території інших держав, віддаємо знак пошани усім, хто виконував свій військовий обов’язок у різний час у різних державах.

     На передодні пам’ятної дати на знак пошани воїнів-інтернаціоналістів Селидівської міської організації «Гіндукуш» було організоване свято-концерт за участю вихованців та колективу ЦТДЮ  м.Селидове.