Музей Центру творчості  дітей та юнацтва м.Селидове – є осередком освіти і виховання, який сприяє формуванню у молодого покоління національної свідомості, любові до рідної землі, свого народу, забезпеченню духовної єдності поколінь і призначений для вивчення, збереження та використання пам’яток природи, матеріальної та духовної культури.

     Ідея  створення  музею  народилася у 1965 році за ініціативою ветерана громадянської та Другої світової війни  Федора Дмитровича Утки, який   запропонував розшукати ветеранів війни, учасників бойових дій на території села Селидівка. Усі ці історичні матеріали стали основою для створення музейної кімнати.

     У 1967  році рішенням Виконкому Селидівської міської ради було відкрито Музей бойової і трудової слави Будинку піонерів ім. А. Гайдара.  У вересні 2004 року музей отримав офіційний статус історико-краєзнавчого та назву «Наша спадщина». В 2012 році музею було присвоєно звання «Зразковий музей».

     У 2020 році Міністерство  освіти і науки України підтвердило  звання «Зразковий музей» (наказ МОН України від 22.07.2020 № 945).

     Вітаємо історико-краєзнавчий музей «Наша спадщина» Центру творчості дітей та юнацтва  м.Селидове та бажаємо  надалі активно  працювати над вивченням і збереженням історико-культурної спадщини нашого народу!