На прикінці навчального року стали відомі підсумки обласної мистецької інтернет-вітрини «Фотографія, що оживає». Метою конкурсу було популяризація видатних постатей України та їх творчості з нагоди відзначення пам’ятних дат і ювілеїв у 2019 році та вшанування пам’яті Сергія Параджанова, Олександра Довженко, Павла Саксаганського та нашої землячки художниці Алли Горської.

Завданням конкурсу було відтворити історичні світлини у сучасній інтерпретації, пригадати події життєвого шляху та зануритися у творчість видатних діячів культури України, а також приміряти на себе образ з історичного минулого.

До участі у Інтернет-вітрині було надіслано 102 роботи за номінаціями:

  • «Олександр Довженко – майстер кіно світової слави» – 29 робіт;
  • «Панас Саксаганський. Останній із корифеїв»  –  12 робіт;
  • «Монументальне життя Алли Горської» — 30 робіт;
  • «Магія Сергія Параджанова» — 31 робота.

      Творчий колектив студії моделингу та фотографії «Angel» Центра творчості дітей та юнацтва м. Селидове взяв активну участь у проекті. Вихованці колективу разом з керівником Васильєвой Анжелікой Миколаївной організували та взяли участь у сценічній фотосесії з гримом, костюмами та декораціями. Учасники намагалися відтворити не тільки зовнішній вигляд персонажів, а й емоції та вираз обличчя.

      За результатами роботи експертна група Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ухвалила рішення відзначити кращі роботи сертифікатами переможців Інтернет-вітрини.

Переможцями стали:

  1. У номінації «Магія Сергія Параджанова»  творча група у складі: Авдієнко Діана, Наткіна Софія, Ткаченко Анастасія, Бондаренко Анастасія, Сулінська Єлизавета (творчий колектив «Angel», керівниця Васильєва А.М.)
  2. У номінації «Олександр Довженко – майстер кіно світової слави»  творча група у складі: Устинова Кіра, Зазімко Діана (творчий колектив «Angel», керівниця Васильєва А.М.)
  3. У номінації «Монументальне життя Алли Горської» творча група у складі: Ткаченко Катерина, Гуль Діана (творчий колектив «Angel», керівниця Васильєва А.М.)

      Окрему вдячнісь за допомогу хочеться висловити культорганізатору Центра творчості дітей та юнацтва м. Селидове Журавлю Олексію Івановичу.