Виготовленням листівок ручної роботи люди займаються давним-давно. Створенням листівок займалися ще у древньому Китаї. Там існувала традиція на Новий рік обмінюватися листівками. У Єгипті привітання записувались на сувоях папірусу. У XIII-XIV ст. паперові вітальні листівки прийшли у Європу. Відомо, що німці друкували новорічні листівки з допомогою ксилографії, а у Європі на поч. та в сер. XV ст. великою популярністю користувалися валентинки. Проте, такі листівки на той час були дорогим задоволенням і лише з сер. XIX ст., після широкого впровадження друкованого верстату, вітальні листівки могли купувати усі охочі.
Але хіба віддрукована в друкарні листівка тиражем у кілька тисяч примірників з поздоровленням, яке написала зовсім незнайома нам людина (нехай навіть професійний редактор) може висловити ті почуття, ті побажання, ті слова, які ми хочемо адресувати найріднішим нашим, найближчим людям?Впевнена, що всі зі мною погодяться і скажуть– звичайно ж, немає. Саме тому в творчому колективі «Світ рукоділля» створили  листівки своїми руками в техніці ізонитка.

  Сьогодні вибір листівок задовольняє вимоги найвибагливіших покупців. І, хоча останнім часом, вітальні листівки втрачають свою популярність, приємно привітати рідних і друзів. Ви можете скористатися традиційними листівками. Такі маленькі знаки уваги створять у близьких і рідних вам людей справжній святковий настрій і подарують часточку вашого тепла і любові. Така листівка, заряджена теплом ваших рук, матиме неймовірну енергетику і стане знаком особливої уваги і любові для близької вам людини.