Летять, відлітають у вічність роки. Скільки б їх не минуло, не затьмарять у пам’яті народу імена воїнів- афганців. 15 лютого ми завжди святкуємо виведенням наших військ з Афганістану. В цьому році виповнюється 30 років як через Афганську війну пройшло понад 160 тисяч воїнів –українців.
  Щорічно в нашому Центрі творчості проходять урочисті заходи, щодо вшанування воїнів- афганців. Ось і в цьому відбувся урочистий концерт з нагоди 30-ї річниці виведення військ із Республіки Афганістан. Свято присвячене воїнам, які завершивши свій інтернаціональний обов’язок, повернулися героями або не повернулися зовсім. Свою мужність, свою доблесть передають синам і онукам, вчать любові та патріотизму дітей.
  Вшанувати учасників бойових дій та віддати шану загиблим в тій страшній війні зібралися  ветерани-афганці, інтернаціоналісти, вихованці будинку творчості та гості.
  Загиблих земляків та всіх, хто не повернувся додому з Афганістану, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Зі щирими словами вітань звернувся до присутніх ветеран афганської війни  Сучков Анатолій Григорович.

Ведучими свята були Олексій Журавель і Тетяна Дзюба.

В святковій програмі взяли участь вихованці вокальних колективів «Натхнення» та «Веселка», танцювальних колективів «Драв», «Іскорки», театральна студія «Овація» та студія «Angel».

Також прозвучали композиції у виконанні Тетяни Дзюби та випускниці і керівника вокального колективу «Натхнення» Діани Гайдаш та Олени Степаненко.

Ми маємо знати про страшні події безглуздої війни і пам`ятати, що серед нас живуть люди, які в свої молоді роки стали свідками і учасниками воєнних подій. Без минулого немає теперішнього, і не може бути майбутнього. Треба пам’ятати події з історії своєї країни, щоб не повторювати помилок.